Lydia Jonkman

Siddeburen

Schilderijen

Lydia Jonkman (Friesland, Smallingerland, 1971)
Mijn artistieke opleiding start in 1992 aan de AKI in Enschede waar ik in 1997 mijn diploma ontving. Vervolgens heb ik mijn onderwijsbevoegdheid aan de Hanzehogeschool te Groningen gehaald waarmee ik les ben gaan geven op basisscholen, in culturele centra (Groningen en Drachten) en musea (MART, museum voor moderne kunst in Noord Italie) Op dinsdagavond van september t/m mei geef ik schilderles in mijn atelier voor beginners en gevorderden, u bent welkom.

Dankzij de verkregen Erasmusbeurs verhuisde ik in 1996 naar Italië om te studeren aan de Accademia di Belle Arti, Genova. In Italië heb ik mijn schildertechnieken verder ontwikkeld en heb daar verschillende cursussen op het gebied van de schilderkunst gevolgd, o.a. het gebruik van symbolen en de betekenis van kleur. Sinds 2002 woon en werk ik in Groningen en heb ik sinds 2014 mijn atelier op het Groninger platteland in Siddeburen.

Voor mij blijft Italië dan ook een stimulerende omgeving vol mogelijkheden. Hierdoor ontstond mijn samenwerking met belangrijke galeries en musea zoals het MART van Trento en Rovereto. Ik werk daar nog steeds regelmatig vanwege het mooie schilderslicht en mijn projecten aldaar. Het Groninger platteland, het mooie heldere licht, de akkers maar ook het stadsleven inspireren mij tot nieuw werk. Daarnaast schilder ik huisdieren in opdracht en schilder ik ook portretten in opdracht. Tevens zijn mijn schilderijen ook te huur, vraag gerust naar de mogelijkheden.

Adres

Groninger Kunstkring De Ploeg
p.a. Albert Harkemaweg 7, 9831 SV Aduard

Email Ons

info@groningerkunstkringdeploeg.nl