Kunstzentrum Coldam 2023

14 mei t/m 18 juni 2023

Kunstzentrum Coldam
Leer

Ode aan Kirchner

Groninger kunstkring De Ploeg gaat exposeren in Kunstzentrum Coldam te Duitsland van 14 mei t/m 18 juni 2023. We nemen de kijker mee terug naar de tijd van het Duitse expressionisme, speciaal naar Kirchner, één van de belangrijkste kunstenaars van Die Brücke, opgericht in 1905 te Dresden.

Jan Wiegers een van de oprichters van De Ploeg heeft Kirchner in Zwitserland ontmoet in het sanatorium. Nadien onderhielden deze twee contact met elkaar, als teken van hun vriendschap hebben zij elkaar geschilderd. Wiegers is erg enthousiast over de stijl van Kirchner en weet dat over te brengen naar andere Ploegschilders zoals Altink, Werkman en Dijkstra. En die stijl heeft nog altijd een grote invloed op de bekendheid van Groninger kunstkring De Ploeg.

Nu de huidige Ploegers in Duitsland gaan exposeren is dit een mooie insteek voor de themaexpositie “Ode aan Kirchner”. Inspirerend voor ons is zijn beeldtaal  o.a. de hoekigheid en het kleurgebruik. Als ook de woorden van Kirchner in zijn manifest: ’Hij die zijn innerlijke overtuiging weergeeft zoals hij weet dat dat moet doen en dat doet met spontaniteit en oprechtheid, is een der onzen’.

U bent van harte welkom op de opening op 14 mei om 14.30 uur.
Kunstzentrum Coldam, Coldamer Strasse 8, Leer
Openingstijden:
Zaterdag 11.00 uur tot 17.00 uur.
Zondag van 13.00 tot 17.00 uur

Adres

Groninger Kunstkring De Ploeg
p.a. Albert Harkemaweg 7, 9831 SV Aduard

Email Ons

info@groningerkunstkringdeploeg.nl