Het verwerken van de zichtbare werkelijkheid boeit Wouter Okel het meest. Daarbij streeft hij niet naar uiterste detaillering, maar naar een suggestief en expressief eindresultaat. De onderwerpen die hij schildert zijn geen doel, maar slechts een middel tot zelfexpressie.

De aquarel wordt door velen gezien als een moeilijke techniek. De directe werkwijze van de aquarel vereist een goede concentratie, omdat eenmaal aangebrachte vlekken of penseelstreken moeilijk te herstellen zijn.
Wouter voelde zich tijdens zijn opleiding al aangetrokken tot de directheid van deze techniek.
Daarnaast maakt Wouter ook acrylschilderijen op linnen. Ook deze schilderijen benadert hij op een voor hem kenmerkende expressieve wijze. Door middel van dikke verflagen, die met paletmes worden aangebracht, legt hij zijn onderwerpen op een eigenzinnige wijze vast. Zijn handschrift pik je er zo uit.


Wouter Okel (geb1957 te Hengelo). Wouter volgde zowel de lerarenopleiding Ubbo Emmius (tekenen/handvaardigheid ), als de Kunstacademie Minerva(schilderen en grafiek)te Groningen. Hij woont en werkt in de stad Groningen.
Wouter heeft zich gespecialiseerd in de aquareltechniek, daarnaast maakt hij ook expressieve acrylschilderijen.